Mikä Samu?

”Samu on feministinen miestenlehti, joka käsittelee miessukupuolta, feminismiä ja sukupuolirooleja uusista näkökulmista.”


Lehti laajentaa kuvaa miehestä ja miehisyydestä, ja pyrkii tuomaan feminismiä myös miesten ulottuville. Samu määrittelee miestenlehden uudelleen: se on feministinen miestenlehti kaikille sukupuolille. 
Lehti ilmestyy kahdesti vuodessa ja koostuu artikkeleista, kuvasarjoista ja esseistä.

SAMU 01 – Feministinen miestenlehti julkaistiin toukokuussa 2016. Sen sivuilla käsiteltiin katuväkivaltaa, kohtukuolemaa ja suomiräpin sukupuolettuneisuutta, mutta myös nuoria toivoja, kuten 12-vuotiasta drag queen Vertti Vesalaa. Feminismin tutkija Saara Särmä kertoi työstä, näyttelijä Johannes Holopainen kehollisuudesta ja räppärit Biniyam, Super-Janne ja Kube vaatekaapeistaan. Numero on loppuunmyyty.

SAMU 02 – Feministinen Suomi Finland julkaistiin joulukuussa 2016. Sata vuotta täyttävä Suomi on meille feministinen, koska sitä se tarvitsee kipeästi. Suomen pitää olla avoimempi, reilumpi ja tasa-arvoisempi ihan jokaiselle. Haluamme, että satavuotiaassa Suomessa asiat kuten oletettu sukupuoli tai ulkoiset piirteet eivät määrittele kenenkään mahdollisuuksia.

SAMU 03 – Feministinen perhe julkaistiin marraskuussa 2017. Perhe muodostuu yleensä niistä ihmisistä, jotka huolehtivat toisistaan arjessa. Feministinen perhe on lempeä termi, joka ymmärtää kaikki perheet yhtä arvokkaina ja kuvaa vapautta määritellä itse oma perheensä. Jos perheeseen toivoo lapsia, ei toiveen toteutuminen ole vain itsestä kiinni. Muun muassa sukupuoli, seksuaalinen suuntautuminen ja rahatilanne asettavat lasta toivovat ihmiset keskenään eriarvoiseen asemaan. Entä kuka voi sanoa olevansa feministi?

Tilaa Samu