SAMU 03 + TYÖRYHMÄ

SAMU 03 – Feministinen perhelehti:

JUHA JOKELA
KESÄHÄÄT
MONIKULTTUURINEN PERHE
ADOPTIO
POLYAMORIA
HENRIIKKA RÖNKKÖNEN
LÄHISUHDEVAKIVALTA
ONANIA
VALKOISEN MIEHEN JALLU
MANSIKKKA – KUVITETUSSA HAASTATTELUSSA
ja paljon muuta.

UWA IDUOZEE on helsinkiläinen valokuvaaja, jonka sydäntä
lähellä on musta kulttuuri kaikissa muodoissaan. Uwa kuvasi kolmanteen Samuun teatteriohjaaja ja feministi Juha Jokelan sekä kuvasarjan lähisuhdeväkivaltaa käsittelevään artikkeliin.

AURORA LEMMA on helsinkiläinen lääketieteen ja valtiotieteiden opiskelija. Hän on kirjoittanut muun muassa Ruskeat Tytöt -verkkomediaan.  Kolmannessa Samussa Aurora kysyi Susani Mahaduralta ja Saban Ramadanilta minkälaista on olla osa monikulttuurista perhettä.

SIRKKU AALTO on helsinkiläinen journalisti ja tarkka sanankäyttäjä. Sirkku omaa näinä aikoina tuiki tarpeellisen pieteettisen suhtautumisen niin oikeakielisyyteen kuin ilmiöiden ja taustojen selvittämiseen. Perhelehteen Sirkku kirjoitti esseen miehen roolista perheessä.

ELLAVEERA HYVÖNEN on oululainen graafinen suunnittelija, joka on suunnitellut Samun visuaalisen ilmeen. Siinä Ellaveeran tavoitteena oli tuoda lowbrow-feminismi katukuvaan ja arkikieleen – eli laittaa lehdelle verkkarit ja YSL:n kynsilakkaa.

NICO VEHMAS on helsinkiläinen lääketieteen opiskelija, graafikko ja toimittaja. Samun toisen päätoimittajan mielestä miehet on saatava mukaan feminismiin. Nico haastatteli Samun kolmanteen numeroon ohjaaja ja käsikirjoittaja Juha Jokelaa siitä, millaista on olla isä ja valkoinen, keski-ikäinen feministi.

INKA LÄHTEENARO on helsinkiläinen valokuvaaja, sosiologi ja feministi, joka ammentaa näistä ominaisuuksista lehden teossa. Samun toinen päätoimittaja haluaa, että normikriittisyys asettuisi jatkossakin printtilehtien sivuille. Kolmanteen Samuun Inka toimitti masturbointitarinoita ja valokuvasi kuvasarjan Henriikka Rönkkösestä.

VEERA ADOLFSEN on oululaislähtöinen sosiologian maisteriopiskelija, toimittaja ja järjestötyöläinen. Veerasta tuli feministi 11-vuotiaana, kun hän luki Kaari Utrion kirjan naisten historiasta, ja maailma alkoi näyttää peruuttamattomasti erilaiselta. Kolmanteen Samuun Veera haastatteli tuoretta isää Emiliä.

TUULIKKI RAATIKAINEN on helsinkiläistynyt valokuvaaja ja graafisen suunnittelun opiskelija. Tuulikki haaveilee kotipimiönsä valmistumisesta, matkustamisesta ja että oppisi hoitamaan viherkasvejaan. Kolmanteen Samuun hän kuvasi Kesähäät-kuvasarjan samansukupuolisista pareista.

LAURA MENDELIN on punavuorelainen kuvajournalisti, joka haaveilee oman dokumenttielokuvan valmistumisesta. Perhelehteen Laura kuvasi yksinadoptoivan Harrin.

JUHA MATIAS LEHTONEN on vapaa toimittaja, tekstisuunnittelija ja teologian maisteri. Hän asuu tien päällä ja taistelee pahuutta vastaan. Perhelehteen Juha kirjoitti esseen polyamoriasta, sellaisen joka saa monogamian vapisemaan.

IIRIS HEIKKA on helsinkiläinen valokuvaaja ja selfiekulttuurin pioneeri, jonka suosikkijäätelömaku on vanhanajan vanilja. Iiris kuvasi Samun kolmanteen numeroon lapsia ja jäätelöä.